MERSİN’İN GİRİŞ VE ÇIKIŞLARI KAPATILSIN

Tarih: 4 Haziran 2020 Perşembe 00:42

Mersinli vatandaşlar sosyal medya aracılığıyla kentte Covid-19 vaka sayısının artmasına tepki gösterdi. 1 Haziran itibariyle seyahat kısıtlamasının kaldırılmasıyla, kente gelen yazlıkçılardan virüsün bulaştığını dile getiren vatandaşlar. Sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşım ve yorumlarla seyahat yasağının geri getirilmesini talep ediyor.

Türkiye’de Covid-19 vaka sayısının en az olduğu iller arasında yer alan Mersin'de son bir haftadır artan vaka sayısı tedirginliğe neden oldu. Sosyal medya gruplarında vaka sayısına tepki gösteren Mersinliler artışın en büyük nedenini seyahat kısıtlamalarının kalkması ile birlikte kente gelen yazlıkçılara bağlıyor. Yetkililerin kente girişleri yasaklanmasını isteyen sosyal medya kullanıcıları ayrıca kentteki gerçek vaka sayısının da açıklanmasını istiyor. Kimi sosyal medya kullanıcısı ise vaka sayısının artmasının nedenin sadece yazlıkçılar olmadığını insanların tedbiri elden bıraktığını sokağa çıkarken maske takmadığını, sosyal mesafe kurallarına uymadığını belirtiyor. Bazı sosyal medya kullanıcıları ise normalleşme sürecinin erken olduğunu bununda halk arasında salgının bittiği yönünde bir algı yarattığı görüşünde. Normalleşme sürecinden önce Mersinlilerin tedbirler konusunda daha hassas olduğu görüşünde olan sosyal medya kullanıcıları Mersin’e yeniden seyahat yasağı getirilmesini istiyor. Öte yandan normalleşme sürecine hızlı ayak uyduran Mersin’de vatandaşlar parklarda, kalabalığın yoğun olduğu yerlerde ve toplu taşıma araçlarında maske kullanımını önemsediği gözlemleniyor.


Etiket: mersinkorona, mersingirişkapatılsın, vatandaş,


Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

 
 

 
 
 



 
 

 

GÜNDEM MERSİN | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. gundemmersin.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Hakimiyet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA