DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ, KONUTA ZAM OLARAK YANSIDI

Tarih: 5 Haziran 2020 Cuma 00:40

Mersinli vatandaş devletin emlak piyasasını canlandırmak için başlattığı uygun faizli kredi kampanyasından aniden yükselen konut fiyatlarından dolayı faydalanamadı.

Devlet emlak piyasasını canlandırmak için birinci el ve ikinci el konutlara yönelik uygun faizli kredi kampanyası başlattı. Bu kampanyadan faydalanmak isteyen vatandaşlardan biri olan Önder Çaltepe; “Devletin biz orta gelirli vatandaşlar için başlattığı düşük faizli kredi kampanyasından malesef faydalanamadık. Geçen hafta 100 bin lira olan bir konut fiyatı üzerine en az 20 bin fark konarak 120 bin lira oldu. Benim gibi birçok vatandaş kampanyadan yararlanamadı. Bunun nedeni ise ev sahiplerinin fırsatçı tutumudur. ” Şeklinde konuştu.

Üç kamu bankası ekonomiyi canlandırmak adına çeşitli kredi paketleri hazırladı. 0,64 faiz oranı ile 15 yıla varan kredi imkanının sağlanması ile emlak piyasasının hareketlenmesi beklenirken, emlakçılar  ise açıklanan kredi paketinden önce 200 bin TL olan evlerin 230-240 bin TL'ye çıktığını belirtiyor.  Kimi emlakçılar ise krediden yararlanıp ev almak isteyenlerin bir süre fiyatların düşmesini beklemesini tavsiye ediyor.

Mersin’in önde gelen emlakçılarından Haktan Gayrimenkul’ün sahibi Cemal Demirkaynak, kamu bankalarının faiz oranlarını düşürmesinin konut ve araç piyasasını olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Demirkaynak; “Deprem oluyor kiralar artıyor, salgın oluyor market fiyatları artıyor. Şimdi faizler düştü talep arttı, konut ve ikinci el araç fiyatları yükselişe geçti. 50 bin TL’lik yer oldu 70 bin TL. Bu durum biraz saman alevine benziyor. Biraz böyle gidecek ardından piyasa normale dönecek. Bir şeyin değeri vardır. Sürekli o değerin üzerinde bulunması mümkün değil” diye konuştu.


Etiket: konutfırsatçı, emlak, düşükfaiz, mersinkonut,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 

 
 
 



 
 

 

GÜNDEM MERSİN | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. gundemmersin.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Hakimiyet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA