DESTEK OLDUĞUMUZ YAZARLARI OKUYUCULARLA BULUŞTURDUK

Tarih: 30 Ekim 2022 Pazar 13:47

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kültürel ve sanatsal alanlarda Mersin’in değerlerine sahip çıkmaya ve destek olmaya devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi, eserlerinin basımında destek olduğu yazarları 7. Mersin CNR Kitap Fuarı’nda okuyucularıyla buluşturdu.

Fuarda geniş bir alanda birçok eserle yerini alan Büyükşehir Belediyesi, açtığı stantla kitapseverlerden yoğun ilgi gördü. Bu stantta; değerli kalemler Turan Ali Çağlar, Uğur Pişmanlık, Dırahşan Bulut ve geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Mersin Roman Yarışması’nda birinci olan Özgür Doğan okuyucularıyla buluştu.

 “YAZARLARIMIZLA OKUYUCULARI BULUŞTURDUK”

Mersin’e Değer Katanlar (MEDEKA) çatısı altında, yazarlara kitap basımı noktasında destek verdiklerini kaydeden Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Kütüphane Şefi Mutlu Köse, “Bu yıl 7’ncisi düzenlenen CNR Kitap Fuarı’nda, yazarlarımızla okuyucuları buluşturduk. Standımız, Mersin’in değerli kalemlerinin eserleriyle doluydu ve büyük bir ilgi gördü” dedi.

 “BU, KIYMET BİLENE İNANILMAYACAK KADAR ZENGİN BİR HİZMET”

17 yıldır Toros Dağları’nı gezip dolaştığını ve edindiği gözlem ve bilgileri ‘Mersin ve Tarsus Halk Kültürü’ isimli kitapta topladığını ifade eden Yazar Turan Ali Çağlar, “Bu kitabı, daha çok lise ve üniversite çağındaki çocuklarımızın yararlanması için düşünmüştüm. Kendi paramla bastırmak ağır geliyordu. Belediyeye müracaat ettim. Sağ olsunlar, onlar da basım konusunda yardımcı oldular. Buradaki kitapları, kendi alanında uzman insanlar yazdılar. O birikim de, burada Mersin halkına ücretsiz sunuluyor. Bu, kıymet bilene inanılmayacak kadar zengin bir hizmet” diye konuştu.

 “TOPLUMSAL DEĞİŞİMİN BİR AYAĞINI KÜLTÜR VE SANAT OLUŞTURUYOR”

Tarsus’un tarihini ve kültürünü yansıtan ‘Antik Çağda Tarsus Olimpiyatları ve Uluslararası Tarsus Maratonu’, ‘Tarsus Çeşme ve Hayratları’ ile ‘Türkiye’de İlk Elektrik: Tarsus ve Barajları’ kitaplarını kaleme alan gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık, Büyükşehir Belediyesi’nin kendisine ait 3 kitabın basımında destek olduğunu belirterek, yerel yönetimler açısından kültür ve sanatın çok önemli olması gerektiğine dikkat çekti. Toplumsal değişimin bir ayağını kültür ve sanatın oluşturduğunu vurgulayan Pişmanlık, “Bir kentin üst kültürel yapısını sanat, edebiyat, sergiler, tiyatrolar, sinemalar oluşturur. Dolayısıyla da yerel yönetimler, sanatçıların üretimlerine destek olmalı. Hem ürünlerinin yapılması, hem de bunun toplumla paylaşılması noktasında katkıda bulunmalı. Bu bağlamda Büyükşehir Belediyesi’ne; hem kitaplarımın basımında sunduğu katkı, hem de kitap fuarında biz yazarlarla okurlarımızı buluşturduğu için teşekkür ederim” dedi.

 “MERSİN, KÜLTÜR VE SANATTA SINIF ATLAMAKLA MEŞGUL”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz sene düzenlediği ilk roman yarışmasında birinci olan yazar Özgür Doğan da, yaşadığı Ankara’dan Mersin’e gelerek fuarda “Çünkü Deccal İnsanoğlunun Kendiydi” adlı kitabını okuyucuları için imzaladı. Mersin’in bir sanayi ve liman kenti olmasının yanı sıra, son yıllarda kültür ve sanatta çok büyük atılımlar yaptığına dikkat çeken Doğan, “Özellikle Vahap Seçer’in uyguladığı politikalarda; halk ile sanatçıları bir araya getirmeye, halkın kültürel kimliğini biraz daha yukarıya çıkarmaya yönelik bir proje olduğunu görüyoruz. Bu bağlamda Mersin, her geçen gün kültür ve sanat anlamında biraz daha sınıf atlamakla meşgul” diye konuştu.

 “MERSİN’İN SON 60 YILINI, KENDİ HİKÂYEMLE BİRLEŞTİREREK KALEME ALDIM”

Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği isimlerden birisi olan Dırahşan Bulut da, kitap fuarında “Sanat Hayattır” adlı kitabını okuyucuları için imzaladı. Kitabında, Mersin’in son 60 yılının sosyal ve kültürel hayatını kendi yaşantısıyla birleştirerek, gelecek nesillere bir anı olarak bırakmak istediğini kaydeden Bulut, “Kitabım Büyükşehir Belediyesi tarafından basıldı ve yayınlandı. Bu kitabın, birçok okuyucunun raflarında yer alacak olmasından dolayı çok mutluyum” dedi.

 


Etiket: yazar, mersin, kitapfuarı


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 

 
 
 



 
 

 

GÜNDEM MERSİN | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. gundemmersin.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Hakimiyet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA