29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI FENER ALAYI YÜRÜYÜŞÜ YOĞUN BİR KATILIMLA COŞKU İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tarih: 29 Ekim 2022 Cumartesi 10:39

Gülnar’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Gülnar Hükümet Konağı’nda başlayan fener alayı yürüyüşü yoğun bir katılım ve coşku ile gerçekleşti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 99. yılı dolayısıyla bugün saat 20:00’ de Gülnar Hükümet Konağı önünden başlayan fener alayı yürüyüşü yoğun bir katılımla coşku içerisinde gerçekleştirildi.

Fener Alayı yürüyüşüne; İlçe Kaymakamı Musa Ayyıldız, Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Celal Kadim, Ülkü Ocakları Gülnar İlçe Başkanı Oğuzhan Cerit, belediye meclis üyeleri, öğrenciler ve binlerce vatandaş katılım sağladı.

Cumhuriyet yürüyüşüne katılan vatandaşlar ellerinde meşaleler ve Türk Bayrakları ile bando ve marşlar eşliğinde, Gülnar’ı yürüyüş boyunca adeta kırmızı beyaza boyadılar.

Yürüyüşte Gülnar Belediyesi tarafından vatandaşlara Türk Bayrağı ve meşale dağıtımı yapılıp, program sonunda havai fişek gösterisi gerçekleştirildi.

Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Türk tarihinin en büyük bayramı, gücünü ve kaynağını hür iradesinden alan ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “En Büyük Eserimdir” diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşun 99. yıldönümüne erişmenin engin gururunu, onurunu, sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin bugünlere kolay gelmediğini, Atalarımızın bizlere emanet ettikleri bu topraklar uğruna yüz binlerce şehit verildiğini ve bir o kadar da gazimizin bulunduğunu unutmamakla mükellefiz. Birlik olarak, Milletimiz için bu toprakları vatan kılan değerlere sonuna kadar sahip çıkarak yolumuza devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin 99. Yıldönümü kutlamaları kapsamında İlçemizde düzenlenen Cumhuriyet ve Fener Alayı Yürüyüşümüzü binlerce vatandaşımızın katılımıyla büyük bir heyecan ve coşkuyla gerçekleştirdik. Bu güzel günde göğsümüzü kabartan gençlerimize, bu coşkuyu sağlayan tüm vatandaşlarımıza, Cumhuriyet yürüyüşümüze katılan herkese çok teşekkür ederiz. Birlik ve beraberlik içinde nice güzel bayramlara. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün İstiklal Kahramanlarımızı ve Aziz Şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” diye konuştu.


Etiket: 29ekim, gülnar, çoşku, yürüyüş


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 

 
 
 



 
 

 

GÜNDEM MERSİN | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. gundemmersin.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Hakimiyet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA