TEGV ÖĞRENCİLERİ BÜYÜKŞEHİR KÜTÜPHANESİ İLE TANIŞTI

Tarih: 29 Ocak 2020 Çarşamba 20:08

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Mersin Şubesi okulu öğrencileri, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Merkez Kütüphane’yi ziyaret ederek bilgi aldı.

Minik öğrencilere genel kütüphane kuralları hakkında, kütüphanede bulunan kitap türleri, görme engellilerin yararlanacağı bölüm, kütüphanede uyulması gereken kurallar, kütüphanenin hayatımızdaki yeri ve önemi konusunda bilgi verildi.

YARATICI DRAMA İLE OKUMA ETKİNLİĞİ DE YAPTILAR

Mersin genelinde 544 adet kütüphane bulunduğu ve bu kütüphaneler içerisinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesi’nin, en büyük ilk 24 kütüphane içerisinde yer aldığı bilgisinin verildiği öğrenciler, ülkemizde ve dünyada kütüphaneciliğin tarihi hakkında da aydınlatıldı. Büyükşehir’e ait bir de Gezici Kütüphane’nin bulunduğu ve bu kütüphanenin kırsalda yer alan ve kütüphanesi bulunmayan okulları ziyaret ettiği bilgisi verilen minik öğrencilerin kütüphane ziyareti, Şehir Tiyatroları oyuncularından Ümit Adıgüzel eşliğinde yaratıcı drama ile okuma etkinliği ile sona erdi.

Öğrencilere ziyaret sonrası içerisinde çocuk klasiklerinden 1 adet kitap, ayraç, bloknot, kalem ve kent rehberinden oluşan bir çanta hediye edildi.


Etiket: mersin, tegv, merkezkütüphane


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 

 
 
 



 
 

 

GÜNDEM MERSİN | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. gundemmersin.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Hakimiyet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA