MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN SEVGİ TAŞIYAN ELLERİYLE 70 YAŞINDAKİ RIFAT AMCA ÖZGÜR ADIMLAR ATIYOR

Tarih: 4 Ekim 2022 Salı 10:31

Adana’da ikamet eden, ama yakalandığı prostat kanseri nedeniyle tedavi için Mersin’e gelen 70 yaşındaki Rıfat Döndü, geçirdiği ameliyatın ardından hastalığın omuriliğe sıçramasıyla yatağa bağımlı hale gelmişti. Kendisine bir daha yürümesinin imkansız olduğunu söylediklerini belirten Döndü’nün tekrardan yürüyebilme umudu, bundan 4 ay önce Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin fizyoterapi tedavi hizmetinden haberdar olmasıyla yeşerdi.

Rıfat Döndü’nün eşi Saliha Hanım, hizmetten haberdar olduktan sonra Büyükşehir Belediyesi ile iletişime geçerek, tedavi için başvuru yaptı. Başvurunun kısa sürede yanıtlanmasıyla aile ile irtibata geçen ekipler, Rıfat Döndü’nün tedavisine başladı. Fizyoterapist Zeynep Aslan, haftada 1 kez uyguladığı tedaviyle, Döndü’nün yürümesine derman oldu. Kendisine “yürüyemez” denilen Döndü, şimdi kendi ihtiyaçlarını karşılayabiliyor, hatta merdiven dahi çıkmaya başladı. Terapinin bitiminde Döndü’nün, destek almadan dışarda bağımsız bir şekilde günlük yaşantısını sürdürebileceği aşamaya geleceği öngörülüyor.

ASLAN: “ŞU ANDA EVİN İÇİNDE TAM BAĞIMSIZ BİR ŞEKİLDE YÜRÜYEBİLİYOR”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi’nde Fizyoterapist olarak görev yapan Zeynep Aslan, “Rıfat Bey’le yaklaşık 4 ay önce tanıştık. Önce belediyemize bir başvuru gerçekleştirdiler. Evlerine geldik, muayenesini yaptık. Hastamız kriterlerimize uygun olduğu için, fizik tedavi hizmetine başladık. İlk başladığımızda Rıfat Bey yatağa bağımlı haldeydi. Prostat kanseri sonucu omuriliğe sıçramıştı ve belden aşağısı felç durumdaydı. Önce yatak içinde pasif yardımlı hareketlerle başladığımız tedavi süreci, oturma dengesini kazanma ve yatak kenarında ayağa kalkmalara kadar sürdü. Sonrasında da, yavaş yavaş adım atmaları çalışmaya başladık ve şu anda evin içinde tam bağımsız bir şekilde yürüyebiliyor. Tedavimiz halen devam ediyor. Ev içinde tam bağımsızız, ama dışarda da tam bağımsız olması için, biraz daha süreye ihtiyacımız var” diye konuştu.

RIFAT DÖNDÜ: “YAŞASA DA YATALAK KALIR DEDİLER, ŞİMDİ YÜRÜYORUM”

Adana’da yaşadığını, ama son 1 yıldır Mersin’de olduğunu söyleyen Rıfat Döndü, tatile hazırlandıkları zamanda hastalığının nüksettiğini söyledi. Döndü, “Hastalığım prostattan kansere çevirmiş ve omuriliğe pıhtı atmış. Burada ameliyata aldılar. 5 aya yakın hastanede yattıktan sonra, hastaneden umudumuzu kestik. O ara belediyeyi duyduk. Belediyeye söyleyince, ekip yolladılar” dedi.

Gördüğü ilgi ve hizmetten son derece memnun olduğunu ifade eden Döndü, “Hastanede 5 ay yattım, bir sonuç alamadım. Büyükşehir ekiplerinin sayesinde, şu anda kendi ihtiyaçlarımın çoğunu görüyorum. Bazı belediyelerde evlere temizlik gibi hizmetler var belki ama, sağlık hizmeti yok. Hastaneden ‘Kesin yürüyemez’ dediler, buna rağmen Büyükşehir Belediyesi’nin fizik tedavisiyle, Allah’ıma şükürler olsun şu anda yürüyorum. Hepsine teşekkür ediyorum. Hepsi benim evladım. Hepsini ayrı ayrı seviyorum” ifadelerini kullandı.

SALİHA DÖNDÜ: “4 AY ÖNCEKİ SIKINTILARIMIZIN YÜZDE 80’İ GİTTİ”

Rıfat Döndü’nün eşi Saliha Hanım da yaşadıkları süreci, “Eşim 4 ay önce kalkamıyordu. Büyükşehir Belediyesi’nin ekiplerinin tedaviye başlamasıyla, yavaş yavaş kalkmaya başladı. Ben de zorlandım yerine göre, ama azimli olduğu için yürüyebildi. Çok şükür şimdi iyi. Büyükşehir Belediyesi çalışanları çok güzel yakınlık kurdular. Hepsi geldi. Temizlikçisi, fizikçisi, berberi hepsi. Çok güzel ilgilendiler. 4 ay önceki sıkıntılarımızın yüzde 80’i gitti. Şimdi çok rahatız. Her işini kendisi rahatça görebiliyor” sözleriyle anlattı.


Etiket: fizyoterapi, mersin, büyükşehir, yürüme


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 

 
 
 



 
 

 

GÜNDEM MERSİN | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. gundemmersin.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Hakimiyet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA