EVDE SAĞLIK VE BAKIM HİZMETLERİNİN YANI SIRA KÜÇÜK TAMİRAT İŞLEMLERİ DE YAPILIYOR

Tarih: 12 Eylül 2022 Pazartesi 10:19

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sağlık İşleri Dairesi bünyesindeki Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleriyle, ihtiyaç sahibi her vatandaşa el uzatıyor. Yaşlı Destek Birimi ile her gün kayıtlı yaş almışları arayan ekipler, onlara bir evlat gibi hatır sorarken, ihtiyaç halinde evlerine giderek ev temizliği, kişisel bakım, sağlık muayenelerinin yanı sıra, evlerindeki bazı tamirat işlerini de gideriyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde ihtiyaç duyan her vatandaşa kapılarını açan Büyükşehir, Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri uygulamalarından Yaşlı Destek Birimi ile 65 yaş üstü vatandaşlara ulaşıyor. Vatandaşları arayarak günlük kontrollerini sağlayan ekipler, evlerine giderek bakımlarını da gerçekleştiriyor. Ev temizliği, kişisel bakım, sağlık muayenelerini yapan ekipler, evlerinde küçük çaplı herhangi bir arıza olup olmadığını da soruyor. Bildirilen arızalar onarılırken, ekipler de yaş almış vatandaşlarla sohbet ediyor.

“ONLARIN BİRER MANEVİ EVLADI OLMAK İSTİYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Yaşlı Destek Birimi'nde Gerontolog olarak görev yapan Cihan Tanrıverdi, 65 yaş ve üstü vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için hizmetler sunduklarını anlatarak, “Mersin merkez ilçelerde 65 yaş ve üstü yalnız yaşayan vatandaşlara, günlük arama hizmeti sağlıyoruz. Rutin aramalarda kendilerinin sağlık durumunu, sosyal yaşamlarını, belediyemizden herhangi bir ihtiyaçları olup olmadığını öğreniyor, buna göre hareket ediyoruz. Evlerindeki mini bakım onarım tadilat işlemlerini birimimizin ustası yapabiliyor. Musluk arızası, ampul arızası gibi onların yapmakta zorlanacağı işleri, Yaşlı Destek Birimi personeli olarak bizler yapıyoruz” dedi.

“BİR BELEDİYE’DEN DAHA NE BEKLENİR Kİ?”

Yaşlı Destek Birimi’nden destek alan Necla Yapar, “Ben sizlerden ve Başkanımızdan çok memnunum. Çeşmemiz bozuluyor, telefon açıyoruz, geliyorlar. Elektriğimizi yapmaya geliyorlar. Her hususta yardımları var. Çok teşekkür ederiz. Yemeğimiz geliyor. Herhangi bir durumda yardımlarımız geliyor. Her gün ‘nasılsınız bir isteğiniz var mı bir şey lazım mı ?’ diyerek arıyorlar, soruyorlar,  Çok teşekkür ediyorum” dedi. Evde el işi ürünler yaptığını ve bunları Büyükşehir Belediyesi’nin stantlarında satabildiğini de vurgulayan Yapar, “Patik, mandal sepeti, ceket, kazak, bluz yapıyorum. Çocuk takımları örüyorum. Elimden gelen ne varsa yapmaya çalışıyorum. Sağ olsunlar, bize yer verdiler. Gelip evden alıyorlar, eve bırakıyorlar” diye konuştu.

Cevat Kapki, Büyükşehir tarafından her gün arandığını, hiçbir ihtiyacı olmasa bile o gün arayan kişi ile sohbet ettiğini söyleyerek, “Her şeyimi dört dörtlük yapıyorlar. Telefon etsem hemen geliyorlar. ‘Bir şey lazım mı? Bir şeye ihtiyacınız var mı? Bir şey istiyor musunuz?’ diye her gün hatırımızı soruyorlar. Mesela evimde su tesisatı bozuktu. Çeşmem 2 gündür akıyordu, ama çok para tuttuğu için yaptıramıyordum. Büyükşehir’den arkadaşlarımız sağ olsun gelip yaptılar. Geçen gün elektriğim bozuldu. Yine gelip hallettiler. Her gün yemeğim geliyor. Bir belediyeden daha ne beklenir ki? Allah Başkanımızı başımızdan eksik etmesin” dedi.


Etiket: sağlık, yaşlıbakım, hizmet, büyükşehir


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 

 
 
 



 
 

 

GÜNDEM MERSİN | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. gundemmersin.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Hakimiyet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA