MECLİSTEN BOZDOĞAN’A TAM DESTEK

Tarih: 21 Mayıs 2020 Perşembe 20:48

Tarsus Belediyesi Meclisi, Mayıs Ayı 1. Olağanüstü Meclis toplantısını Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın yönettiği oturum ile gerçekleştirdi. Olağanüstü toplanan Tarsus Belediyesi Meclis oturumunda görüşülen maddeler arasında Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a 18 Milyon 500 bin TL borçlanma yetkisi teklifi oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Bozdoğan, Tarsus Belediyesi’nin Pandemi sürecinde yaptığı çalışmalarla

Türkiye'de başarılı olan belediyeler arasında yer aldığını belirterek, 23 belediyeye de yardım ettiklerini ifade etti. Meclis binasında gerçekleştirilen toplantı, Koronavirüs salgın hastalığı tedbirleri kapsamında sosyal mesafeye dikkat edilerek yapıldı. Meclis Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Gündem maddeleri görüşülmeye başlamadan önce Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, annesi Cennet Tuna’yı kaybeden Toroslar Belediyesi eski Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya baş sağlığı diledi. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, içinde borçlanma yetkisinin de bulunduğu kararlarda meclis üyelerinden firesiz olarak destek bulurken Pandemi süreciyle önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Bozdoğan, '' Göreve geldiğimden beri yaklaşık olarak iller bankası, devlet bankaları, özel bankalar, müteahhitler ve esnaf dahil olmak üzere 60 milyon lira para ödedik. Bir yıl önceye çalıştık. Daha önce çekilen 38 milyon vardı. Toplu konut, kentsel dönüşüm yapacağız, asfalt yapacağız denilmiş. Asfalta ödenen para 2 milyon 700 bindi. Ama bu bir yıllık süreç içinde bizim ödediğimiz para 10 milyon lirayı geçti. Ciddi bir yapılandırmaya gittik'' dedi.

TÜRKİYE' DE BAŞARILI BELEDİYELER ARASINDA YER ALDIKLARINI İFADE EDEN BOZDOĞAN, ''BİR MÜSİBET BİN NASİHATTEN İYİDİR SÖZÜ PANDEMİDEN SONRA CARİ OLDU.

Tarsus belediyesi mart ayının ilk haftası 2 tane komisyon oluşturdu. Birisi koronavirüs eylem planı sağlık komisyonuydu. İkinci komisyon da ekonomi komisyonuydu. Sürecin nereye gideceği belli değil. Bu birinci atak. İkinci atak ne zaman gelir ne kadar insanımız bunla karşı karşıya gelecek bunun hesabını yapmak kolay değildi. Unutmayalım ki pandemide yüzde 60 nüfus etkilenir. Kimi ayakta geçirir, kimi yatakta, kimisi farkına bile varmaz. Ama bağışıklık sistemi çökmüş ve kronik hastalıkları olan insanların bu hastalıkta hiçbir şansı olmuyor. Ve bunları yaşadık. Oluşturduğumuz komisyon bunları esas aldı. 24 saat nöbet tuttuk. İlk olarak maske sorunumuz olacak dedik, meslek edindirmedeki tüm üniteyi maske üretimi için gönüllü kadınlarımıza açtık.  Dezenfektan sorunumuz olacak dedik. Dışarda litresi 58 lirayı bulan dezenfektanı havuzumuzda bulunan klordan 2 milyon 300 bin litre yer dezenfektanı oluşturduk. Elimizdeki imkanların hepsini kullandık'' şeklinde konuştu.

 

TARSUS BELEDİYESİNDEN PANDEMİ SÜRECİNDE 23 BELEDİYEYE YARDIM

 

Son olarak Başkan Bozdoğan, Pandemi sürecinde 23 Belediyeye yardım ettiklerini dile getirerek sözlerini şu şekilde sürdürdü;' Bugün Türkiye’de ismini tek tek sayacağım toplam 23 belediyeye maske ve dezenfektan gönderdik. Sadece Tarsus’taki resmî kurumlar değil. Sadece ALO 153 Çağrı Merkezimize 26 bin başvuru vardı. Evlerine tek tek gidildi. Sağlık çalışmalarımıza N95 maskeleri ile koruyucu ekipmanlar gönderdik. Dezenfekte çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Yardımlarımız devam ediyor. Vefa gurubuyla çok ciddi bir çalışma yaptık. Netice olarak gördüğümüz şuydu; devletlerin savaşmasıyla virüse karşı savaşmak arasında aslında bir fark yok. Pandemi bize bilginin ve enformasyonun ne olduğunu gösterdi''

 BORÇLANMA YETKİSİ OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Açıklamalarının ardından Belediyenin salgın ile mücadele başta olmak üzere kamu hizmetlerini aksatmadan devam ettirmesi ve oluşabilecek nakit ihtiyacı karşılanabilmesi amacıyla 18 Milyon 500 bin borçlanma yetkisi Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan'a yetki verilmesiyle ilgili teklif oy birliğiyle kabul edildi. Bunun yanı sıra müdürlüklerden ve komisyondan gelen 15 maddenin görüşüldüğü toplantıda, görüşülen teklifler arasında; Belediyenin yeni kuruluşu olan TESKİ A. Ş.'nin sermayesini artırmak amacıyla Mithatpaşa, Gaziler ve Reşadiye Mahallelerinde bulunan taşınmazların şirkete devredilmesi teklifi oy birliğiyle kabul edildi. Görüşülen maddeler arasında Tarsus Belediyesi hayvan barınağının ismi Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi olarak değiştirilirken, Kıyı Ege Belediyeler Birliği'ne üye olunması teklifi oy birliği, Yeşilgölcük Belediye ile kardeş şehir olunması teklifi oy çokluğuyla kabul edildi.

BOZDOĞAN, “BU SÜREÇTE BİZLER HEPİMİZİN BİR YAŞAMDAŞ OLDUĞUNU GÖRDÜK, YAŞAMDAŞ OLMAK, KARDEŞ OLMAKLA EŞDEĞERDİR”

Mecliste, dilek ve temenni bölümünde konuşan Başkan Bozdoğan; Bizler burada ne olursa olsun ciddi derece bu kente güç katacak kararlar aldık. İnsanlarımızın sevince mutluluğa gerçekten ihtiyacı var. Sorunlarımızı karşılıklı olarak konuşabilmeliyiz, tartışabilmeliyiz. Ama olması gereken yerlerde bunları yaparsak, daha şık ve daha güzel olur. Kamusal alanın ne kadar önemli olduğunu bu pandemiden sonra gördük. Özelleştirmenin sağlık sisteminde yapıcı olarak, yönetici olarak ilerde çok büyük bir faydasının olmadığını tüm bilim anladı. İkinci olarak da koruyucu hekimliği anladı. Üçüncü olarak sağlık çalışanlarının gerçekten çok değerli olduğunu. Bu insanların zor koşullarda görev yaptığını, bu insanların motivasyonlarını artırmak için devlet büyüklerinin de, bürokratlarında, valilerinde onlara gerekli desteği göstermeleri gerektiğini ortaya koydu. Dediğim gibi bilgiyi öğrendik, öğrenmeyi öğrendik. Ama başka şeyleri de öğrendik. Bilim ve bilimciliği öğrendik. Bilimin ne kadar önemli olduğunu, bilimciliğin ise o özellikle o bilimin adını kullanaraktan, televizyonun karşısında bizlere yanlış bilgiler verdiğini de gördük. Tabiatta insandan başka diğer canlıların da yaşadığını, onların da hatta insanlardan bile daha fazla doğaya hatta tabiata çok büyük anlamda katkı sağladığını gördük. Onların da bir yaşam hakkı olduğunu gördük. Öyle bir şey gördük ki; ben öldüm, hayat bitti diye bir şey yoktur, hayat devam ediyor. Burada belki de en önemli etken, insanla toplum ya da varlıklar derken bizler hepimizin bir yaşamdaş olduğunu gördük. Ölüm korkusunu anladık ki o ölüm korkusu o kadar anlamlıydı ki, ölümü anlamanın, anlamaya çalışmanın, hayatın güzelliğini anlamakta yattığını gördük. Bu yeni hukuk sistemi, bütün avukat arkadaşları çok yakından ilgilendiriyor. Burada yaşamın hakkının insana karşı korunmasının gerektiği ortaya çıktı. Çünkü fütursuzca doğadaki tüm canlıları yok eden bizlerdik. Burada belki de tüm insanların tam olarak kardeş olduğunu gördük. Yaşamdaş olmak, kardeş olmakla eşdeğerdir. Hayatın hakiminin kesin kez bilgi olduğu ortaya çıktı. Yani netice olaraktan bu pandemiden alınacak çok ders var. Artık yepyeni bir dünya düzeni. Şehirlerin mimari yapısını bile değiştirecek, farklı şeyleri kılacak, bir pandemi tablosu ortaya çıktı. İnsanları birbirinden uzaklaştırdı. Yarın stadyumda insanların arasında nasıl mesafe olduğunu, gerçek sanat faaliyetlerinin insanlarımızca nasıl farklı bir şekilde izlenmesi gerektiği ve kişilerin ne olursa olsun kendi hijyenik tedbirlerini alması gerektiği ortaya çıktı. Hepimizin insanlık adına çok fazla çalışması gerekiyor bunu anladım. Bugün meclisteki bütün arkadaşlarım, birlikte çok şeyler tartışırız, konuşuruz. Hepimizin bir siyasi ideolojisi var, farklı yönleri var rotaları var ama bizleri ortak bir noktada tutacak olan tek bir şey sevgidir ve o sevgiyi de ne olursa olsun emek emek işleyelim. Ramazan Bayramımızı tüm Tarsus’umuzun ve meclis üyelerimizin canı gönülden kutluyorum. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

 


Etiket: mersin, tarsus, meclis, halukbozdoğan, destek


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 

 
 
 



 
 

 

GÜNDEM MERSİN | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. gundemmersin.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Hakimiyet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA