BELEDİYEYE AİT 3 BUÇUK DÖNÜMLÜK ARAZİYE YÜZLERCE FİDE DİKİLDİ

Tarih: 16 Haziran 2022 Perşembe 12:23

Akdeniz Belediyesi ile Akdeniz Renkli Eller Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi işbirliğinde, Akdam Mahallesi’nde bulunan belediyeye ait 3 buçuk dönümlük araziye, halk arasında ‘Şeker Otu’ olarak bilinen; sağlık açısından faydalı ve ekonomik açıdan da kazanç sağlayan binlerce Stevia fidesi dikildi.

Akdeniz Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü koordinesinde gerçekleşen Şeker Otu Bitkisi dikim etkinliğine; Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk ve Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, AK Parti Akdeniz İlçe Başkanı Emin Genç, MHP Akdeniz İlçe Başkanı Mehmet Göverçile, Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ile kooperatif üyesi kadınlar katıldı. Etkinlikte, kooperatif üyesi kadınları astığı, “Kadınız, Üretkeniz, Yalnız Değiliz” yazılı döviz dikkat çekti.

“KOOPERATİFÇİLİK BİRLİKTİR, BİRLİKTEN GÜÇ DOĞAR”

Akdeniz Kaymakamlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulu ile Mersin Ticaret Sanayi Odası desteğiyle düzenlenen Stevia Bitkisi dikim buluşmasında konuşan Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, birlikten güç doğduğunu ifade ederek, kooperatifçiliğin önemine değindi. Pamuk; “Birlikten gerçekten güç doğuyor. Kadın birliğinden de çok daha büyük bir güç doğuyor. İşte kooperatifin bu başarı hikayesi bunun en güzel örneklerinden bir tanesi. Önümüzdeki süreçlerde çok daha büyük başarılara imza atılacağına inanıyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“BİR HAYALİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da konuşmasında, çok özel bir etkinliğin başlangıcını yaptıklarının altını çizdi, marka değer oluşturmanın önemine dikkat çekti. Akdeniz’de, 2’si kadın, 1’i engelli bireylerden oluşan 3 kooperatifin kurulmasına öncülük ettiklerini kaydeden Başkan Gültak, üretmeye başlayan kadınların kolaylıkla satış yapmaları için, belediyeye bağlı Kadın Emeği Diyarını da Akdenizli kooperatiflerin hizmetine sunduklarını hatırlattı.

Özellikle pandemi süreciyle önemi ve değeri bir kez daha iyi anlaşılan üretimin önemine dikkat çeken ve kadınların üretime katılımının altını çizen Başkan Gültak, “İhsaniye Mahalle Muhtarımız ve Kooperatif Başkanımız Zehra Yılmaz, inandığı bir hayali bizlere anlattı, bizler de diğer kurum, kuruluş ve STK’larla birlikte bu hayali destekledik. Ardından yolculuk başladı ve işte bugün burada bir aradayız. Belediyemize ait, atıl durumdaki bu araziyi şeker otu bitkisi dikimi için hazırladık. Kadınları önemsiyoruz; güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum diyoruz” ifadelerini kullandı.

3 BUÇUK DÖNÜME DİKİLECEK

İhsaniye Mahalle Muhtarı ve Akdeniz Renkli Eller Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Zehra Yılmaz ise konuşmasında, bir hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını anlattı. Yaptıkları ARGE çalışmasının sonunda, Akdeniz Belediyesi’nin kooperatife tahsis ettiği 13 dönümlük arazinin 3 buçuk dönümünde Stevia (Şeker Otu) Bitkisi dikeceklerini ifade eden Yılmaz, arazinin 1 dönümüne de Moringa bitkisi ekeceklerini, kalan tüm tarım arazisini de yine kadınların desteğiyle yakın zaman içinde üretime kazandıracaklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, kooperatif üyesi kadınlar ve mahalle sakinleri ile birlikte şeker otu fidelerini toprağa dikti.


Etiket: şekerotu, akdeniz, stevia, yetiştirme, mersin


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 

 
 
 



 
 

 

GÜNDEM MERSİN | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. gundemmersin.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Hakimiyet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA