BÜYÜKŞEHİR’İN KREŞLERİNDEKİ MİNİKLERİN RENKLİ GÜNÜ

Tarih: 11 Haziran 2022 Cumartesi 15:07

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin Çocuk Gelişim Merkezleri’nde öğrenim gören 30 çocuk, Ahmet Yeşil Sanat Galerisi’ni gezip, hayal güçleri ve boyalarla yeni eserler ortaya çıkarttı.

Halkkent Mahallesi Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki Adile Teyze Kreşi ile Mersin Sebze ve Meyve Toptancı Hal Kompleksi’ndeki Münir Özkul Kreşi’nin öğrencileri yeni bir bakış açısı kazandı. Bir süredir sanatsal çalışmalar sürdüren minik ressamlar, Ahmet Yeşil Sanat Galerisi’ndeki eserleri ilgiyle inceledi. Çocuklar, tablolardan ilham alarak galeride hayal güçleri ve boyalarla yeni eserler de ortaya çıkarttı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin Çocuk Gelişim Merkezleri’nde öğrenim gören 5-6 yaş grubundaki toplam 30 çocuk, Ahmet Yeşil Sanat Galerisi’nde sanat eserleri ile buluştular ve eserleri yorumladılar.

İlk günden bu yana çocukların sanat algısı üzerinden yapılan çalışmalarla bakış açılarının bu doğrultuda çok yönlü gelişimlerini destekleyen, bireysel farklılıklara saygı gösteren, empati duygusu gelişmiş, sorgulama yetenekleri yüksek, bütün gelişme alanlarını destekleyici ciddi bir farkındalık yaratma başarısını gösteren Çocuk Gelişim Merkezleri, 5-6 yaş grubundaki 30 çocuğun Ahmet Yeşil Sanat Galerisi’ni gezmelerini sağlayıp; çocukların sanat eserlerini yorumlarken, galeride keyifli zaman geçirmelerini ve aynı zamanda kendi sanat eserlerini resmederek duygu ve düşüncelerini aktarma şansı bulmalarına yardımcı oldu.


Etiket: ressamlar, mersin, öğrenci


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 

 
 
 



 
 

 

GÜNDEM MERSİN | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. gundemmersin.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Hakimiyet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA