‘MERSİN SANAT KAMPI’ TARSUS GENÇLİK KAMPI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tarih: 31 Mayıs 2022 Salı 10:20

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan Mersin’e Değer Katanlar Kurulu (MEDEKA) ile Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nda (TADEKA) yer alan Plastik Sanat Kurullarının üyelerinin katılımıyla kentin ilk sanat kampı gerçekleştirildi. Tarsus Gençlik Kampı’nda düzenlenen ‘Mersin Sanat Kampı’nda birbirinden yetenekli onlarca sanatçı, görüş ve önerilerini aktarıp, çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. 70’e yakın sanatçının katıldığı kampta toplantılar, kolektif sunumlar ve müzik dinletisi düzenlendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan Mersin’e Değer Katanlar Kurulu (MEDEKA) ile Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA) içinde yer alan Plastik Sanat Kurullarının üyelerinin katılımıyla kentin ilk sanat kampı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Tarsus Gençlik Kampı’nda düzenlenen ve iki gün süren ‘Mersin Sanat Kampı’na, kent genelinden ve farklı illerden misafir olarak 70’e yakın sanatçı katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger ile Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu’nun da katıldığı etkinlikte; kolektif ve sanatçı sunumları ile müzik dinletisi gerçekleştirildi.

“BU KENTİN ÇOK ÖNEMLİ DEĞERLERİ VAR”

Bireysel veya farklı kurumları temsilen katılımcıların konuşma yaptığı Mersin Sanat Kampı etkinliğinde konuşan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş, “Başkanımız sporda, sanatta, edebiyatta ve diğer başka alanlarda, bu kente değer katanların kendi alanlarında bir yapı oluşturmalarını ve bizim yapacağımız her harekette, her etkinlikte özellikle değer katanların görüş ve önerileri doğrultusunda hareket etmemiz gerektiğini söyledi. Bu çerçevede bu çalışmalar gerçekleştirildi. Arkadaşlarımız yoğunlaştı, bu kentin çok önemli değerleri var. Şuna emin olun; TADEKA ve MEDEKA’dan gelen her öneri Başkanımız Vahap Seçer tarafından önemseniyor ve ilgili birimlere gereğinin yapılması için aktarılıyor” dedi.

“MERSİN’DEKİ BU YAPININ TÜRKİYE’DE ÖRNEK OLMASINI ÇOK ARZU EDİYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, “Mersin’deki bu yapının Türkiye’de örnek olmasını çok arzu ediyoruz. Bir sanatçı olarak da sizlerle bir arada olmanın ayrı bir mutluluğunu yaşıyorum. Mersin Büyükşehir Belediyesi, sanatsal anlamda hep şu motto ile yola çıkıyor aslında; şehirde kültür ve sanatın her yerde konuşulması, uygulanması ve yaşanılır olmasını istiyoruz. Bu noktada elimizden gelen ne varsa yapmak istiyoruz” diye konuştu.

“BURADA OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM”

İlk defa MEDEKA ve TADEKA çalışmalarına katılan Semiha Zorlu, “Burada olmaktan çok mutluyum. Sanatla ilgilenen bu kadar heyecanlı kişilerle beraber olmak gerçekten çok farklı bir heyecan. Buradaki sanatçıların hepsinin amacı ‘Mersin için ne yapabiliriz? Mersin’i sanat şehri nasıl yapabiliriz?’ Hepsinin ortak düşüncesi bu” dedi.  

D5 Sanat Ortamı sanatçılarından İbrahim Tokaslan da “Öncelikle heyecanlıyız. Böyle bir birlikteliği sağladığı için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz. Her sanatçı bireysel çalışmaları içerisinde, kendi çelişkilerini, kendi problemlerini yaşamak zorunda; yaşıyor da. Ben bir sanatçı olarak bu problemlerin şu anda kolektif üretim açısından çelişkilerini yaşıyorum. Fikirlerimizi tartışarak ve somut hale getirip bu kent için neler yapabiliriz, sanat adına neler yapabiliriz, bunun çalışmaları içerisindeyiz” diye konuştu.

D5 Sanat Ortamı kurucusu ve Mersin Sanat Kampı’nın oluşması için çaba sarf eden isimlerden Veli Mert, MEDEKA’da yer almaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek, “Mersin’de sanatçılar ayrı ayrı, kopuk kopuk yaşıyorlardı. Onların hepsinin ayrı vizyonu var. Dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi bu kente bir stratejik plan çerçevesinde bir perspektif oluşturmuştu. Biz 45 sanatçı ailelerimizle beraber yatılı olarak buraya geldik. Aslında hayal ettiğimiz şeyin nasıl gerçek olduğunu biz yaşadık. Ben buradan Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkür ediyorum” dedi.

“BÜTÜN SANAT DİSİPLİNLERİNİN BİR ARAYA GELDİĞİ KURUL OLDU BU”

Kurul çalışmalarına destek veren ünlü ressam ve sanatçı Ahmet Yeşil, “MEDEKA kurulduğunda çok heyecanlanmıştık. Çünkü çok önemli; sanat ve kültür yaşamı açısından boşluğu dolduracak. Aynı zamanda bir bütünlüğü de sağlayacak. Bütün sanat disiplinlerinin bir araya geldiği, her sanat disiplininin kendi içinde bir komitesinin olduğu bir kurul oldu bu. Şu an burada yaşadığımız durumun nasıl bir ivme ve heyecan katacağını, sanatsal ve kültürel alanda Mersin sanat ve kültür yaşamına neler katacağını yaşamış olduk. Bunu da burada yaşayarak görmem beni çok mutlu etti” diye konuştu.

“BAŞARILI SONUÇLAR ALINACAĞINA İNANIYORUM”

TADEKA Plastik Sanatlar Kurulu içinde yer alan Lütfü Hasoğlu, etkinliğin çok güzel geçtiğini ifade ederek, “TADEKA, Tarsus’ta yapılacak herhangi bir etkinlikte Tarsus’taki kişilerin karar vermesi amacıyla kurulmuş bir kurumdur. Öncelikle Vahap Seçer Bey’e kişilere değer verdiği ve söz sahibi ettiği için, platformları ön plana çıkarttığı için çok teşekkür ederiz. Buradaki Mersin Sanat Festivali’nde de MEDAKA ve TADEKA bir oldu. 60, 70 sanatçıyı ağırladık, çok güzel bir ortam oldu. Başarılı sonuçlar alınacağına inanıyorum” dedi.


Etiket: sanatkampı, mersin, mbb, medeka, tadeka


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 

 
 
 



 
 

 

GÜNDEM MERSİN | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. gundemmersin.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Hakimiyet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA