MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIR ÇİÇEKLERİ, 2022 ANADOLU YILDIZLAR LİGİ GRUP YARIŞMALARINDA DERECE ELDE ETTİ

Tarih: 30 Nisan 2022 Cumartesi 13:05

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 2022 Yılı Anadolu Yıldızlar Ligi Grup Yarışmaları tamamlandı. Çoğunluğunu Büyükşehir’in Kır Çiçekleri’nin oluşturduğu Mersin Atletizm Takımı, yarışmalarda çeşitli dereceler alarak, 2022 Anadolu Yıldızlar Ligi Türkiye Kupası’na katılmaya hak kazandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde hayata geçirilen ‘Kır Çiçekleri’ projesinde eğitim alan ve spora yeteneği olan kız öğrenciler, başarılar elde etmeye devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 2022 Yılı Anadolu Yıldızlar Ligi Grup Yarışmalarına 11 kız sporcu ile katılan ve çoğunluğunu Kır Çiçekleri’nin oluşturduğu Mersin Atletizm Takımı, çeşitli dereceler elde ederek, 2022 Anadolu Yıldızlar Ligi Türkiye Kupası’na katılmaya hak kazandı.

11 SPORCUNUN 9’U KIR ÇİÇEĞİ

11 kız sporcusunun 9’u ‘Kır Çiçekleri’nden oluşan Mersin Atletizm Takımı, Adana’da düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Grup Yarışmaları genel sıralamasında 3’üncü oldu.

Mersin, Antalya, Adana, Karaman, Isparta, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Burdur’dan 81 sporcunun ter döktüğü yarışmalarda, 60 metre, 80 metre, 80 metre engelli, 5x80 metre bayrak, 800 metre, 1500 metre, uzun atlama, gülle atma, cirit atma ve yüksek atlama gibi atletizm branşlarında sporcular yarıştı.

Uzun atlamada Kır Çiçekleri’nden Songül Karol, 4 metre 60 cm atlayarak 9 puan ile birinci olurken, gülle atmada ise Rabia Naz Göçer 8 metre 18 cm ile 9 puan alarak birincilik elde etti. Yine Kır Çiçekleri’nden Ece Gül Kaş, cirit atmada 25 metre 43 cm skoruyla ikinci olurken, 1500 metre koşu yarışmasında Medine Gökçül 5 dakika 21 saniye 41 saliselik derecesi ile üçüncü sırada yer aldı.

5x80 metre bayrak yarışında Semiha Yavaş, Ayşegül Kılıç, Zeynep Karaoğlan, Gülseren Feyza Uysal ve Songül Karol’dan oluşan Mersin Atletizm Takımı, 8 il arasından üçüncü olarak Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.


Etiket: kırçiçekleri, mersin, büyükşehir, spor


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 

 
 
 



 
 

 

GÜNDEM MERSİN | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. gundemmersin.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Hakimiyet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA