BAŞKAN GÜLTAK’TAN ÇİFTÇİYİ SEVİNDİREN HABER

Tarih: 11 Mart 2022 Cuma 16:38

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak; üst sınırı toplamda 500 bin TL olmak üzere çiftçilere gübre yardımı yapacaklarını açıkladı.

Akdeniz Belediye Meclisi Mart ayı ikinci birleşiminde çiftçinin yüzünü güldüren haber geldi. Tarımsal kalkınmaya destek vermek amacıyla ilçe sınırları içerisinde tarımsal faaliyetlerini sürdüren çiftçilere gübre desteği yapılacağını açıklandı.

Yerelde kalkınmayı çok fazla önemsediklerini dile getiren Başkan Mustafa Gültak, "Gerek pandemi koşulları gerekse iklimsel değişiklikler tarıma olan ihtiyaçlarımızı daha değerli kılmaktadır. Bu nedenle Akdeniz Belediyesi olarak çiftçilerimizin her zaman olduğu gibi bugün de yanlarında olmaya çalışacağız" diye konuştu.  

Başkan Gültak; "Buna göre kırsal mahalle statüsünde bulunması, ÇKS belgesi bulunması, tarım dışı geliri bulunmaması gibi belli kriterler üzerinden çiftçilerimiz belediyemize başvuruda bulunabilir. Seralar hariç üst sınırı 5 dönüm ve altı arazi sahiplerine verilmek üzere belediye tarafından üst sınırı toplamda 500 bin TL olmak üzere meclisimizde gübre yardımı yapılmasının kabulüne karar verildi. Çiftçilerimiz ile ilgili alınan bu önemli kararda  kıymetli meclis üyelerimizin desteği yadsınamaz. Bu sebepten her bir meclis üyemize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.  

 


Etiket: çiftçi, mersin, akdeniz, belediye


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 

 
 
 



 
 

 

GÜNDEM MERSİN | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. gundemmersin.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Hakimiyet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA