8 BİN 960 ÖĞRENCİNİN HESABINA TOPLAM 2 MİLYON 99 BİN TL YATIRILDI

Tarih: 26 Şubat 2022 Cumartesi 14:13

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin üniversitede okuyan öğrencilere yönelik en büyük desteklerinden biri olan öğrenim yardımı ödemeleri sürüyor. Şubat ayında öğrenim yardımları kapsamında lisans ve ön lisans olmak üzere 8 bin 960 öğrencinin hesabına toplam 2 milyon 99.4 bin TL yatırıldı. Öğrenim yardımlarının kendilerine büyük bir destek sağladığını söyleyen öğrenciler, “Bu bizim için bir nevi harçlık” diyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilere eğitim hayatında verdiği en önemli desteklerden biri olan öğrenim yardımı ödemeleri sürüyor. Şubat ayı ödemeleri kapsamında lisans ve ön lisans olmak üzere 8 bin 960 öğrencinin hesabına toplam 2 milyon 99 bin 350 TL yatırıldı. Öğrenciler, öğrenim yardımlarının kendilerine ekonomik açıdan katkı sağladığını ifade ediyor.

ŞUBAT AYI ÖDEMELERİ HESAPLARDA

Öğrencilerin büyük bir heyecanla beklediği ve Şubat ayında yapılan ödemelerden 6 bin 147 lisans, 2 bin 813 ön lisans olmak üzere toplam 8 bin 960 öğrenci yararlandı. Lisans için 1 milyon 536 bin 750, ön lisans için 562 bin 600 TL olmak üzere toplam 2 milyon 99 bin 350 TL hesaplara aktarıldı.

“ÖĞRENCİ VE VELİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Merkez Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde Rehber Öğretmeni olarak görev yapan Damla Tan, kapsamı genişletilen öğrenim yardımları hakkında bilgi verirken, “Bu yıl projemize ön lisans öğrencilerimiz de dahil oldu. Bugün lisans öğrencilerimizin hesaplarına 250 TL yatırdık. Ön lisans öğrencilerimize ise 200 TL yatırarak ön lisans öğrenim yardımlarını tamamladık. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak öğrenci ve velilerimizin her zaman yanındayız” dedi.

“BU ÖĞRENİM YARDIMLARI ASLINDA BİZİM İÇİN BİR NEVİ HARÇLIK”

Büyükşehir’in öğrenim yardımlarından faydalanan ve Fen Bilgisi Öğretmenliği 1. Sınıf öğrencisi olan Mukaddes Eker, bu yardımların kendilerine destek sunduğunu söyledi. Eker, “Çok mutlu oldum. Bugün ‘hesabınıza bursunuz yatmıştır’ denildiğinde. Dersteydim o sırada. Hocalarımız kitap istemişti bizden, eğitim kitaplarımızı. Nasıl alacağımı düşünüyordum. Aileme çok fazla masrafta bulunmak istemediğim için nasıl olacak diye düşünüyordum. Sonrasında bursun yattığını öğrenince çok mutlu oldum. Hemen gidip kitaplarımı alacağım. Bu öğrenim yardımları aslında bizim için bir nevi harçlık. Bu harçlığı verdiği için Vahap Seçer Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

“STAJ FORMAMI YENİLEYECEĞİM”

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Bölümü’nde okuyan Buket Ormancı da aldığı öğrenim yardımı ile staj formasını yenileyeceğini belirterek, “Hastanede staj görüyorum. Formamı yenilemek istiyordum. Bugün mesaj geldi çok mutlu oldum. Bu ay çok ihtiyacım vardı çünkü. Eğitimime harcayacağım. Ailem daha az zorlanıyor en azından. Onlardan istemiyorum. En azından kendi param olmuş oluyor, benim de içim rahat ediyor” diye konuştu.

“ÖĞRENCİ OLDUĞUM İÇİN 5 KURUŞUN BİLE FAYDASI OLUYOR”

Mersin Üniversitesi’nde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 1. Sınıf öğrencisi olan Gizem Güreş ise “Önceki ödemelerde okul harcımı ödemiştim. Şimdi kendime harcamayı düşünüyorum. Kendi ihtiyaçlarımı karşılayacağım. Benim okuyan kardeşlerim de var. Ailem için gerçekten bayağı faydası oluyor. Öğrenci olduğum için 5 kuruşun bile faydası oluyor. Bu yatırılan ödemeler de gerçekten bize bayağı faydalı” dedi.


Etiket: öğrenci, yardım, büyükşehir


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 

 
 
 



 
 

 

GÜNDEM MERSİN | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. gundemmersin.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Hakimiyet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA