KAHRAMAN EKİBE TEŞEKKÜR

Tarih: 2 Şubat 2020 Pazar 19:56

Elazığ’da 24 Ocak 2020’de yaşanan ve başta Malatya olmak üzere çevre illerde hasara neden olan depremdeki arama kurtarma çalışmalarına destek vermeye giden Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı 11 kişilik arama kurtarma ekibi, kente döndü. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, aralarında Azize Çelik’in de olduğu 9 kişinin enkazdan kurtarılmasında görev alan kahraman ekibi makamında ağırladı. Ekibe teşekkürlerini ileten Seçer, bir daha böyle afetlerin yaşanmaması temennisinde bulundu. Ziyarete, Elazığ’a giden 2 arama kurtarma köpeğinden biri olan Alen isimli köpek de katıldı.

EKİPLER ÇALIŞMALARI TAMAMLAYIP, KENTE DÖNDÜ

Merkezi Elazığ’ın Sivrice İlçesi olan ve can kayıplarının da yaşandığı deprem sonrasında Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaraların sarılmasına yardım etmek için ekiplerini bölgeye yönlendirmişti. Arama kurtarma çalışmalarına 11 kişilik ekip ile arama-kurtarma köpekleri Dost ve Alen de katıldı. Kahraman ekibin Başkan Seçer’i ziyaretinde, Genel Sekreter Vekili Olcay Tok ve İtfaiye Dairesi Başkanı Mehmet Bahtiyar Aydın da yer aldı.

Tüm Türkiye’yi duygulandıran Azize Çelik’in kurtarılmasında büyük rol oynayan Aydın Uysal da ziyarete katıldı. Azize Çelik’i kurtarırken ona nasıl moral verdiğini anlatan Uysal, kendisini 10 Nisan’daki düğününe davet ettiğini söyledi. Uysal, Azize Çelik’in eğer sağlık durumu el verirse düğününe katılacağını anlattı.

“SİZLERE HALKIM ADINA MÜTEŞEKKİRİM”

Başkan Seçer, kahraman ekibe teşekkürlerini ileterek, “Olay olduğu andan itibaren çok süratle yola çıktınız. Çok kısa bir süre içerisinde olay mahalline intikal ettiniz. Sabah erken saatte siz oraya ulaştınız. Sizlere çok teşekkür ediyoruz. Görev anlayışı içerisinde vazifenizi yaptınız. Bunun dışında tabi olayın insani boyutu. Orada canhıraş bir şekilde enkaz altında kalan yurttaşlarımızın sağlıklı bir şekilde enkazdan çıkmalarına müdahale ettiniz. 9 yurttaşımızı da enkaz altından çıkardınız. Sizlere halkım adına müteşekkirim. Bu başarılarınızın devamını diliyorum. Elbette Allah bir daha böyle acılı afetler, olay yaşatmasın ama sizlerin de yokluğunu vermesin” dedi.

“BAŞARILI ÇALIŞMALARINIZIN DEVAMINI DİLİYORUM”

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı 11 kişilik kurtarma ekibinin iyi çalıştığını, iyi bir eğitimden geçtiğini ve sürekli teyakkuz halinde kaldığının farkında olduğunu da ifade eden Başkan Seçer, “Aynı şekilde başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum. İtfaiye Daire Başkanlığı konusunda yaptığımız çalışmalarda bir kere en iyi eğitimi, en iyi ekipmanı, aleti, malzemeyi dairemize kazandırmak durumundayız ki başarılı sonuçlar elde edelim. Bunu yaptığımız sürece de bu olayda görüldüğü gibi son derece etkin ve başarılı çalışmalar olacaktır. Bu kaçınılmaz” diye konuştu.


Etiket: mersin, depremekibi, belediye


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 

 
 
 



 
 

 

GÜNDEM MERSİN | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. gundemmersin.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Hakimiyet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA