“MERSİN’DE BİR HAYAL GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR”

Tarih: 2 Şubat 2020 Pazar 19:53

Mersin Millet Bahçesi’nin inşa çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Gültak, “Söz verdik, sözümüzü yerine getirdik. Mersin’de bir hayal gerçeğe dönüşüyor. Spekülasyonlara son verip 140 dönüm genişliğinde yeşil alana, sosyal ve kültürel yapılara sahip olacak Millet Bahçesi’nin inşa çalışmasını başlattık” dedi.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Mersin Millet Bahçesi” inşa çalışmalarının son hızla devam ettiği alanda incelemelerde bulundu; çalışmalar hakkında mühendisler ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Millet Bahçesi’nin proje çizimini de inceleyen Başkan Gültak, eksiklik gördüğü bir takım konularda da gerekenin yapılması için firma yetkililerine bilgiler verdi.

“SPEKÜLASYONLARA SON VERDİK”

Yıkılan Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın bulunduğu ve Mersin Millet Bahçesi inşasının çalışmasının sürdüğü arazide gerçekleşen çalışmaları uzun bir süre inceledikten sonra bir açıklama yapan Başkan Gültak, “Burası, belki de insanların en çok speküle ettiği, dedikodular uydurulan bir alandı. Birilerine göre; buraları AVM olacaktı, birilerine rant sağlanacaktı, iktidar şöyle yapacaktı’ gibi laflar dolaştı. Fakat biz bunun böyle olmayacağının sözünü seçim öncesinde de vermiştik. Ve geldiğimiz noktada firma çalışmalarına başladı, yıkılan Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın olduğu yer tamamen Millet Bahçesi’nin içinde yer alıyor” diye konuştu.

“İNSANLAR BİSİKLETİYLE GEZEBİLECEK, İSTEYEN HALKA AÇIK PLAJDA DENİZE GİRECEK”

Millet Bahçesi’ni gezen insanların, bisikletleri veya yaya olarak yapılacak köprünün üzerinden Kışla’nın olduğu ormanlık alanı da gezebileceklerini belirten Başkan Gültak, “Burada yürüyüş ve bisiklet yolları da olacak. Birçok sosyal, kültürel donatı ve yapının yer alacağı Millet Bahçesi içinde kacak olan aquaparkın önü de tamamen halka açık bir plaj olacak. İnsanlarımız buradan rahatlıkla denize girebilecekler, sohbetlerini edip çaylarını ve kahvelerini içebilecekler. Gün içindeki o yoğun hayatın stresini, inşallah bu millet bahçesinde atacaklar”

“KIŞLA’YI DA MİLLET BAHÇESİ’NE KAZANDIRDIK”

Mersin Millet Bahçesi’nde, hem Güney-Kuzey, hem de Doğu-Batı aksları olacağını kaydeden Başkan Mustafa Gültak, “Kışla arazisi de çok speküle edildi: ‘alamazsın, yapamazsın, mümkün değil, oradaki ağaçlar kesilecek, arazi bir otel sahibine verilecek, rant elde edilecek’ dediler. Fakat biz OYAK’tan 41 milyon TL değerinde bir arazi takasıyla, Kışla’yı da Millet Bahçesi’nin içine katmış olacağız” dedi.

CUMHURBAŞKANI VE BAKANLARA TEŞEKKÜR…

Başkan Mustafa Gültak; sahilde bulunan ve aquapark denen, yıllarca ne olacağı konuşulan bölgeyi de Mersin Millet Bahçesi’nin içine kazandırdıklarının altını çizdiği açıklamasında; “Toplamda yaklaşık 120-140 dönüme sahip bir alanı, Mersin’e ve Mersinlilere kazandırmış oluyoruz. Bu anlamda, Akdeniz için hiçbir desteğini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, çok değerli Lütfi Elvan Bakanımıza, Sayın Milletvekillerimize ve TOKİ başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“MERSİN’DE BÖYLESİ BÜYÜK VE YEŞİL BİR ALAN YOK!”

Sözlerini; “Mersin’de bir hayal gerçekleşiyor, bir hayal gerçeğe dönüşüyor” diyerek sürdüren Başkan Gültak; şöyle konuştu; “Mersin’de, birbiriyle birleşik, entegre 140 dönüm hiçbir yeşil alanı yoktur. Mersin’in, belediyecilik anlamında eleştirildiği konulardan biri de kentin beton yığınına mahkûm olmasıydı. İşte bu yaptığımız millet bahçesi ile beraber Mersin; beton yığınından kurtulup, insanlarımızın rahatça nefes alabileceği, gezip rahatlayabileceği, günün stresini atabileceği bir alan olarak olacak. Akdeniz Belediyesi olarak Mersin Millet Bahçesi’nin halkımıza ve kentimize kazandırılması için büyük mücadele verdim. Bu yönüyle ekip arkadaşlarımla da gurur duyuyorum. Ankara’nın destekleriyle bu hizmeti gerçekleştirecek, halkımıza ve kentimize kazandıracağız.”


Etiket: mersin, milletbahçesi, mustafagültak


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 

 
 
 



 
 

 

GÜNDEM MERSİN | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. gundemmersin.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Hakimiyet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA