“ALTYAPI KONUSUNDA POZİTİF AYRIMCILIK İSTİYORUZ”

Tarih: 21 Aralık 2020 Pazartesi 13:41

Akdeniz Belediyesi sel felaketiyle ilgili Mersin Büyükşehir Belediye’sinden pozitif ayrımcılık istedi.

Mersin’de aşırı yağışlar nedeniyle dün akşam saatlerinde Akdeniz bölgesinde bazı ev ve iş yerlerinde su baskınları olmuştu. Akdeniz Belediyesi Başkanı M. Mustafa Gültak dün gece yarısına kadar sahaya inerek ekiplerin çalışmalarını yerinde inceleyip evleri zarar gören vatandaşları ziyaret etmişti.

Akdeniz Belediyesi Aralık Ayı Olağanüstü toplantısında gündemdeki konulardan biri Akdeniz ilçesinde yaşanan su baskınlarıyla ilgili çözüm önerileri oldu. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Başkan Gültak su baskınlarından 30 evin zarar gördüğünü ve müdahalelerin yapıldığını, evlere temizlik ve gıda kolisi yardımları yaparak vatandaşların yanında olduklarını ifade etti. Daha önce Akdeniz ilçesinde Devlet Su işleri (DSİ) tarafından yapılan kanalların önemini gördüklerini ve kanallar bitirilmemiş olsaydı durumun çok daha kötü olacağının altını çizen Gültak, Büyükşehir Belediyesi’nden altyapı sorunlarının çözümü için 2021 de pozitif ayrımcılık istediklerini söyledi.  Akdeniz’in alt yapı sorununun çözülmemesi halinde aynı sorunların tekrar gün yüzüne çıkacağına dikkat çeken Gültak, “Bir sel felaketinde Akdeniz Belediyesinin ve MESKİ’nin çalışanları seferber olsa bile doğaya karşı hazırlıklı olunmadığı sürece sorunlar gün yüzüne çıkar. Bu sorunların çözümü için Büyükşehir Belediyesi’nden pozitif ayrımcılık bekliyoruz” dedi.

 


Etiket: akdeniz, pozitif, ayrımcılık,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 

 
 
 



 
 

 

GÜNDEM MERSİN | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. gundemmersin.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Hakimiyet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA