AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN ALMANYA’YA ÇEVRECİ GEZİ

Tarih: 21 Aralık 2020 Pazartesi 13:13

Akdeniz Belediyesi tarafından ‘Geleceğimiz Çöp Olmasın’ projesi kapsamında Mersin’den 80 kişi kişinin katılımıyla yapılan çalışmaları yerinde görmek ve incelemek amacıyla Almanya’ya gezi düzenlenecek.

Akdeniz Belediyesi Aralık Ayı Olağanüstü Toplantısı Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak öncülüğünde toplandı.  Belediye’nin ‘Geleceğimiz Çöp Olmasın’ projesi kapsamında Almanya’ya düzenlenecek olan gezinin pandemi sürecinden dolayı belirlenen tarihte yapılamaması durumunda 31 Aralık 2021 tarihine kadar yeni tarihinin belirlenmesi yetkisinin  Başkan Gültak’a verilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

Akdeniz Belediyesi, Plan ve Bütçe, Eğitim ve Kültür, Çocuk ve Engelli Hakları ile Ekonomi ve Kalkınma komisyonları raporu kararı doğrultusunda organize edilmesi düşünülen  ‘Geleceğimiz Çöp Olmasın’ ve ‘Hayatın İçinde Biz de Varız’ adlı projeleri kapsamında bu alanda yapılan çalışmaları yerinde görmek ve incelemek amacıyla Almanya’da bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile sosyal toplum kuruluşlarının yapacağı çalışmaları yerinde görmek için gezi düzenlenecek. Geziye Akdeniz Belediyesi’nden 22, Mersin’de faaliyet gösteren  Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği’nden 2, Beyaz Melekler Tüm Engelliler Derneği’nden 56 kişi olmak üzere toplam 80 kişinin bir hafta süreyle masraflarının tamamının davet sahibi tarafından karşılanacak. 

‘GELECEĞİMİZ ÇÖP OLMASIN’

Gültak, yapılacak olan gezinin insanların bilinçlenmesi açısından faydalı olacağını söyleyerek;  “ Geleceğimiz Çöp Olmasın projesinde çevreci bir yaklaşım da var.  Son yıllarda plastik poşetleri parayla almamız, bez poşetlere geçmemiz ve plastik atıklarla ilgili belediyemizin  de zaman zaman yürüttüğü projelerin dünyanın kirletilmemesi noktasında bir önemi var. Bununla ilgili de orada geziler olacak  ve gittiğimizde çevre temizliği ve çevresel atıklar gibi konularda bilgi vereceklerdir.  Yurtdışı gezilerimde gördüğüm kadarıyla çevre ve sokak temizliği ülkemizle kıyasladığımızda çok iyi durumda. Çevreyi kirletme ile ilgili yasalar daha kapsamlı. Bunun tabi ki eğitimle de alakası var. Türkiye’de de çevre temizliği yeni gelen kanunlarla birlikte iyi bir yöne gidiyor. Faydalı olacağını düşündüğüm için projeye destek verdim. Sizlerin de destekleri için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Etiket: akdeniz, almanya , yolcu, çevre, gezi,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 

 
 
 



 
 

 

GÜNDEM MERSİN | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. gundemmersin.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Hakimiyet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA