NELER YASAK, NELER SERBEST?

Tarih: 2 Aralık 2020 Çarşamba 12:33

Mersin İl Hıfzıssıhha Kurulu, Mersin Valisi Ali İhsan Su Başkanlığı’nda toplandı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Covit-19 önlemlerinin ayrıntılarını karara bağladı. İçişleri Bakanlığı’nın belirlediği listede belirtilen meslek ve iş kolları sokağa çıkma yasağından muaf olacak. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için kısıtlamalarda esneme yok.

Mersin İl Hıfzıssıhha Kurulu’nca yayınlanan resmi karar yazısına göre, hafta içi her gün 21.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Cuma gecesi 21.00’da başlayan kısıtlama pazartesi günü saat 05.00’da bitecek.

Eve en yakın bakkal ve manava gidilecek, motorlu araç kullanılmayacak

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00 ile ¬17.00 saatleri arasında açık olacak. 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç vatandaşlar zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması için buralara gidebilecek ancak araçla değil yaya olarak gidilmesi gerekecek. Yani herkes evine en yakın bakkal, manav ve kuruyemişçiye gidebilecek.

Fırınlar açık olacak, mahalle arasında araçla ekmek satılmayacak

urul ekmek dağıtımıyla ilgili önemli bir karar da aldı. Buna göre cumartesi ve pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak.  65 yaş ve üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar dışındaki vatandaşlar evlerine en yakın fırın ya da fırın bayine, ekmek satış noktasına yaya olarak gidebilecek. Fırınların araçlarla sokak arasında ekmek satışına izin verilmeyecek.

Özel aracıyla şehirlerarası yola çıkmak isteyen valilikten izin alacak

Mersin İl Hıfzıssıhha Kurulu kararına göre geçerli mazeret bildirenler HES kodu sunmak kaydıyla toplu taşıma araçlarıyla şehirlerarası yolculuk yapabilecek. Kendi özel aracıyla şehirlerarası seyahat etmek isteyenler İçişleri Bakanlığına ait E¬BAŞVURU ve ALO 199 sistemleri üzerinden ya da Valilik/Kaymakamlıklara doğrudan başvuru yoluyla Seyahat İzin Kurullarından izin alacak.

Cenazeler ve nikahlara en fazla 30 kişi katılacak

Kurul kararına göre cenaze namazlarının vefat edenlerin yakınları dahil en fazla 30 kişi katılacak. Nikahlar ve nikah merasimi şeklindeki düğünlerin de gelin ve damadın yakınları dahil en fazla 30 kişi sınırlanması sağlanacak. AVM’lere ve semt pazarlarına aynı anda girecek kişi sayısı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu karar verecek.


Etiket: korona, yasak, vaka, sayı, neler,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 

 
 
 



 
 

 

GÜNDEM MERSİN | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. gundemmersin.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Hakimiyet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA