DİYABET HASTALARI EVLERİNDE ZİYARET EDİLDİ

Tarih: 14 Kasım 2020 Cumartesi 21:48

Toroslar Belediyesi, günümüzün en önemli sağlık sorunlarından biri olan diyabete, düzenlediği farkındalık etkinliği ile dikkat çekti.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında "Doğru beslen, hareket et, diyabetten korun" sloganıyla gerçekleşen etkinliğe; Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi'nin psikologları, Toroslar Belediyesi Genel Jimnastik Kursunun kursiyerleri ve vatandaşlar katıldı.  "Sağlığın için hareket et", "Porsiyonları küçültüyoruz, adımları büyütüyoruz", "Diyabet ile mücadelede ben de varım" dövizlerini taşıyan katılımcılar, diyabet hastalığına dikkat çekerek farkındalık oluşturdu. Katılımcılar, daha sonra Toroslar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından kurulan stantta kan şeker ölçümlerini de yaptırdı.

DİYABET HASTALARI ZİYARET EDİLDİ

Toroslar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ile Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi çalışanları, ilçede diyabet hastası olan vatandaşları da evlerinde ziyaret etti.

Pandemi kuralları çerçevesinde yapılan ziyarette uzman diyetisyen, psikolog ve hemşireden oluşan ekip; diyabet hastalarının kan şeker ölçümlerini yaptı, sağlıklı beslenme ve diyabetten koruma yolları hakkında da bilgilendirdi. Yapılan ziyaretlerden duydukları memnuniyeti dile getiren diyabet hastaları ise sağlık konusunda gösterdiği duyarlı davranışından dolayı Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'a ve ekibine teşekkür ettiler.

"Hemşehrilerimizi Sağlıklı Yaşam İçin Harekete Teşvik Ediyoruz"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da tüm diyabet hastalarına acil şifalar dileyerek; "Sağlık her zaman önceliğimiz. Diyabete  karşı farkındalık oluşturmak ve bu mücadeleye katkıda bulunmak amacıyla bir bilinçlendirme etkinliği gerçekleştirdik. Uzman diyetisyenimiz, psikologlarımız ve hemşirelerimiz ilçemizdeki diyabet hastalarını da ziyaret ederek, bu hastalığa karşı etkilenen ailelere destek veriyorlar. Bu bilinçlendirme etkinlikleriyle amacımız, daha sağlıklı bir yaşam oluşturmak. Biz de her zaman hemşehrilerimizi sağlıklı kalabilmek adına hareketli yaşama teşvik ediyoruz" diye konuştu.

 

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 

 
 
 



 
 

 

GÜNDEM MERSİN | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. gundemmersin.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Hakimiyet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA