HES ZORUNLU OLDU, VATANDAŞ SOSYAL MESAFEYİ UNUTTU

Tarih: 13 Kasım 2020 Cuma 22:48

Mersin’de vatandaşlar belediye otobüsü kartlarına HES kodunu tanıtmak zorunda.

HES kodu olmayanlar otobüslere alınmayacak. Vatandaşlar, HES kodunu internet üzerinden tanıtabiliyor. Ama çok sayıda vatandaş da bu iş için belediyenin ilgili birimlerine başvurunca sosyal mesafe unutuluyor, sinirler geriliyor. Kalabalığın arttığı anlarda belediye çalışanları da zor anlar yaşıyor. Belediye sorunu aşabilmek için mobil hizmet aracını devreye soktu. Mersin Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda belediye otobüslerine binmek için HES kodunu zorunlu hale getirdi.

Birçok vatandaş HES kodunu, belediye otobüsü kartına tanımak için belediyenin ilgili birimlerine akın edince sıkıntılar yaşanıyor.

BELEDİYEDEN MOBİL ÇÖZÜM

Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Kentkart ve HES kodu entegrasyonunu daha kolay bir şekilde yapabilmesi için mobil hizmet aracını devreye soktu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kentkart Mobil Hizmet Aracı, Kentkart hizmetini vatandaşların ayağına kadar götürüyor. Mobil araç, şu anda Mezitli Belediyesi önünde hizmet veriyor. Mobil hizmet aracında, 13 Kasım’dan itibaren zorunlu hale gelen kişiselleştirilmiş seyahat kartları ile HES kodu entegrasyonu da gerçekleştiriliyor. Mobil aracın ilerleyen dönemde diğer ilçelerde de hizmet vermesi planlanıyor. Öte yandan, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Ulu Çarşı’da yer alan merkez Kentkart bürosu önünde bu hafta sonu da vatandaşların kişiselleştirilmiş seyahat kartlarının HES entegrasyonu gerçekleştirilecek.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 

 
 
 



 
 

 

GÜNDEM MERSİN | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. gundemmersin.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Hakimiyet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA