DÜĞÜN VE NİKAH TÖRENLERİNE TARİHİ AYAR

Tarih: 14 Haziran 2020 Pazar 02:38

15 Haziran 2020 itibariyle düğün ve nikah törenleri uygulamasına yönelik kurallar belli oldu. İçişleri Bakanlığı koronavirüsün yayılma ve bulaşma hızının azalması, vaka artış hızının düğün mevsiminde de kontrol altında tutulması amacıyla 81 il valiliğine ‘’düğün ve nikah genelgesi’’gönderdi.

Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda nikâh salonlarının 15 Haziran 2020 tarihinden itibaren belirlenen kurallara uygun şekilde hizmet vermeye başlayabileceği kararı ile düğün ve nikah törenlerinde uyulması gereken kurallar da netleşti. Şimdiye dek alışılagelmiş uygulamaların birçoğuna kısıtlama getirildi. Genelgede en dikkat çekici husus, sosyal mesafe kuralı ile bağdaşmayan dans/oyun vb. temas gerektiren durumların kısıtlanması oldu.  Alınan diğer tedbirler ise; Nikahlar açık havada, mümkün olduğunca kısa sürede, sosyal mesafe şartı ve maske takma zorunluluğu ile gerçekleşirken, törene katılacak misafirlerin mekan girişinde dezenfektan ile el temizliği yaptırılıp, ateş ölçümü 38 derece üstü olanların sağlık kuruluşlarına yönlendirilmesi sağlanacak.  Nikâh merasiminde karşılama, uğurlama ve takı töreninde tokalaşma yapılamayacak. Takı merasimi, hediyelerin salonun uygun bir yerine konulacak sandık ile toplanırken,  fotoğraf çekimi ve pasta kesimi esnasında gelin ve damat hariç mesafe kuralına riayet edilip toplu fotoğraf çekilemeyecek. Nikâh yapılacak kapalı mekânlarda bulunan çocuk oyun alanları ise kapalı tutulacak. Genelge kapsamında nikâh yapılacak mekânlarda temasa neden olabilecek dans/oyun vb. amaçla müzik yayını (canlı müzik dâhil) yapılmayacak. Ancak sadece misafirlerin dinlemesine yönelik müzik yayını (canlı müzik dâhil) yapılabilecek.


Etiket: düğünkorona, genelge, nikahtören, mersinmaske,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 

 
 
 



 
 

 

GÜNDEM MERSİN | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. gundemmersin.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Hakimiyet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA