PARA KAZANMAYA DEĞİL, TEDAVİYE GELDİLER

Tarih: 30 Ocak 2020 Perşembe 19:07

Mersin’de hizmet vermeye başlayan NİVGÖZ ekibi tanışma toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Op. Dr. İbrahim Taşkın; amaçlarının para kazanmak değil, hastaların memnuniyeti olduğunu vurguladı.

Özel Mersin NİVGÖZ Hastanesi, 2019 yılı itibari ile hizmet vermeye başladı. ‘Herkes için Standart Sağlık Hizmeti’ felsefesiyle yüksek standartlarda sağlık hizmeti sunmayı hedefleyen NİVGÖZ,yüksek teknolojiye sahip cihazlarla ve alanında uzman doktor ve personeli ile Mersin’de farkı yaratmayı amaçlıyor.

NİVGÖZ Hastanesi doktorları tanışma toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Op. Dr. İbrahim Taşkın, NİVGÖZ’le ilgili bilgilendirme yaptı. Kadro olarak bu kadar büyüyeceklerini beklemediklerini belirten Taşkın, “Neden bu kadar hızlı büyüdük? Çünkü bölgenin aç olduğunu gördük. Dürüst çalışmaya, işini doğru yapan insanlara ve yapmadığı işi fatura etmeyen insanlara muhtaçtı bölge. Şirketi kurarken zaten 9 ortak şu konuda anlaşmıştık; kimseyi kandırmayacağız, bilmediğimiz işi yapmayacağız ve sevk edeceğiz, yaptığımız işin en iyisini yapacağız” dedi. 2010 yılında ikinci şubelerini açtıklarını belirten Taşkın, “Bu prensiple 11 hekime yükseldik. Biz 2008’de Mersin’e gelmeye çalıştık ama prosedürlerimiz çok farklı yani istediğinizde tıp merkezi ya da hastane açamıyorsunuz. 2008 itibariyle bakanlık bunu izne bağladı ve malum sebeplerle biraz daha gecikti. 2019 yılında buranın resmi olarak açılışını yapmış olduk. O günden bu güne kadar da 4-5 aydır hizmet veriyoruz” diye konuştu. Amaçlarının para kazanmak olmadığını vurgulayan Taşkın, doğru yaptıkları için para kazandıklarını söyledi.

“TÜRKİYE’DE İKİNCİSİNİ BİZ GETİRDİK”

Hizmet anlayışlarının işlerini en iyi şekilde yapmak olduğunu vurgulayarak konuşan Taşkın, “Lazer teknoloji alanında göz çizme olarak bilinen lazer tedavisinde kullanılan Excimer lazer makinesi var. Bunların değişik modelleri var. 2007 yılında biz bu cihazı Adana’ya getirdik. 2011 yılında Femtosaniye lazer diye bilinen ikinci bir aşaması var. Türkiye’de o zaman İstanbul’da bir yerde vardı, ikincisini biz aldık. 2011 yılından bu yana Femtosaniye lazer dediğimiz I-Lasik tedavisiyle 14 numaraya kadar miyop ve 6 numaraya kadar hipermetrop tedavisi yapabiliyoruz” dedi.  Akıllı lens kavramının yanlış ve ticari bir amaçla uydurulduğunu söyleyen Taşkın, “Bu talep oluşturmak amacıyla oluşturulmuş bir tabir. Ben hastaya akıllı olmadığını anlatmak zorundayım. Çünkü akıllı dediğiniz zaman beklenti çok artıyor. Bu yüzden bizim kullandığımız tabir Multifokal ya da Trifokal dediğimiz lenslerle yakın dediğimiz 30-40 cm, orta dediğimiz bilgisayar mesafesini 50-60 cm ve uzak mesafeyi gözlüksüz olarak göre biliyorsunuz. Artık bunu biz 45 yaşın üzerinde isteyen her hastaya uygulaya biliyoruz. Bu doğrultuda işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“REÇETE İLE GÖZLÜK ALINMASI LAZIM”

Kişilerin işportacılardan aldıkları düşük dereceli gözlüklerin sağlıklı olmadığını belirten Taşkın, iki gözde de aynı derece olup olmadığını tespit ederek göz hekimleri tarafından belirtilen ölçülerde alınması gerektiğini söyledi. Taşkın, “Bazılarına o gözlükler daha ucuz gibi geliyor, ama zaten gözlük çok pahalı değil. Optikçilerde de çok ucuz. 20-30 liraya çok rahatlıkla işinizi görebilecek bir gözlük alabilirsiniz. Oradaki gözlüklerden çok daha kaliteli ve doğru bir gözlük. Bu nedenle olması gereken şey öncelikle hekim tarafından muayene edilip devamında da reçete ile gözlük alınması lazım” dedi.

 

“DENETİM ŞART, ÖZELLİKLE SAĞLIKLA İLGİLİ”

Dinlendirici gözlük diye de bir gözlük çeşidinin olmadığını sadece güneş gözlüğünün gözü dinlendirdiğine değinen Taşkın, “Normalde gözlüğü bıraktık kontakt lens diye bir şey var direk göze takılan ve direk körlüğe kadar giden sonuçları olan bir şey. Normalde bunun hekim kontrolünde verilmesi gerekiyor. Kontakt lens çok güzel bir şey ama doğru takılması lazım. Normalde optikçilerin bunu reçetesiz satması yasak ama gidiyorsunuz alıyorsunuz, internetten bile alabiliyorsunuz. Buda işporta gibi aslında. Kontakt lensin satışını bile devlet kontrol etmiyor. İşportacıdan gözlük alırsanız kötü görürsünüz ama kontakt lens takarsanız kör olursunuz. Ve hastalar kör oluyor. Gözünü bile almak zorunda kalıyorsunuz bazen. Bu kadar ciddi bir şeyde bile maalesef yeterince denetim olmuyor. İşini bilen insanlar iş yapması lazım. Biz gözlük yazıyoruz. Optikçi göz arası mesafeyi ölçmeden gözlük veriyor. Hasta garip görüyor. Hasta sonra bize gelip doktor bey bir gözlük bile ayarlamamışın diye sitemde bulunuyor. Biz aynı camı takıyoruz çok güzel gördüğünü söylüyor. Ehil olan insanlar iş yapmalı. Denetim mutlaka şart, özellikle sağlıkla ilgili” dedi.


Etiket: mersin, nivgöz, sağlık


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 

 
 
 



 
 

 

GÜNDEM MERSİN | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. gundemmersin.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Hakimiyet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA