BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE YKS GİRİŞ ÜCRETİ DESTEĞİ

Tarih: 12 Mart 2023 Pazar 17:46

Başkan Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim-öğretim kurs merkezlerinde YKS’ye hazırlanan öğrenciler ile Halk Kart sahibi vatandaşların sınava girecek çocuklarının sınav giriş ücretlerini karşılayacaklarını açıkladı.

Eğitimin, ülke geleceği için en çok önem verilmesi gereken alanlardan birisi olduğunu her platformda dile getiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, öğrenci ve velilere bir destek açıklamasında daha bulundu.

Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim-öğretim kurs merkezlerinde YKS’ye hazırlanan 4 bin 800 öğrencinin, sınav başvuru ücretini karşılayacaklarını açıkladı. Başkan Seçer bu destekten, Halk Kart’tan faydalanan ailelerin sınava girecek çocuklarının da yararlanabileceğini söyledi.

KARAKUŞ: “VELİLERİMİZİN VE ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Ailelerin maddi yükünü bir nebze hafifletebilmek adına, yapılan çalışma hakkında bilgi veren Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, “Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı olarak, sınav sürecinde hem velilerimizin hem de öğrencilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. 10 ilçemizde 11 YKS kurs merkezimizde 4 bin 800 öğrencimiz bizden hizmet alıyor. Bu öğrencilerimiz ve bunun yanında Halk Kart’tan faydalanan 9 bin 745 ailemizin YKS’ye hazırlanan çocuklarının sınav ücretlerini Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak karşılıyoruz” dedi.

“AİLEM ÇOK SEVİNDİ”

Destekten faydalanacak öğrencilerden Kaan Keleş, hem TYT hem AYT oturumlarına katılacağını belirterek, “İki oturuma da katılacağım. İki ücreti de karşılamaları bizi sevindirdi. Ayrıca gerek yardım, gerek her konuda sağlanan destekler için Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür ederiz. Ailem çok sevindi. Her türlü destek oluyorlardı, bunu da görünce haliyle onlar da çok sevindi” diye konuştu.

“BAŞKANIMIZ MADDİ-MANEVİ HEP YANIMIZDA OLDU”

Başkan Vahap Seçer’in her zaman yanlarında olduğunu söyleyen Betül Taşkıran isimli öğrenci ise, “Öncelikle başkanımıza teşekkür ediyorum. Zaten bizim için zor olan bu süreçte, sürekli yanımızda olduğunu hissettirdi. Gerek kaynak kitapları açısından, gerekse yapılan etkinlikler açısından; sadece maddi anlamda değil, manevi olarak da hep yanımızda oldu. Psikolojik olarak zaten kötü durumdaydık, onun için de etkinlikler yapılıyor. Sürekli yanımızda olduğunu hissettiriyordu başkanımız, bunu duyunca daha çok hissettik yanımızda olduğunu” dedi.

“BAŞKANIMIZIN GENÇLERİ NE KADAR ÖNEMSEDİĞİNİ GÖREBİLİYORUZ”

Sınavlara hazırlanan Havvanur Sertel isimli öğrenci ise, “Ben her iki oturuma da gireceğim. Bu desteği duyduğumuzda çok sevindik. Zaten Başkanımız her daim yanımızda olduğunu hissettiriyordu bize. Bunda da yanımızda oldu. Maddi olarak zaten kaynaklar en az 100 liradan başlıyor. Tüm derslerin kaynaklarını bize ücretsiz bir şekilde temin etti. Manevi olarak ise etkinlikler, konserler, her şekilde yanımızda oldu. Zaten Başkanımızın bu yardımlarından, davranışlarından, gençleri ne kadar önemsediğini görebiliyoruz. Kendini hissettiriyor her daim” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİ VE VELİLER DESTEKTEN NASIL FAYDALANACAK

Öğrencilerin bu destekten faydalanabilmeleri için sınav başvurularını kendileri online olarak yaptıktan sonra, en yakın Büyükşehir Kurs Merkezi’ne gidip ücreti yatırdıklarına dair banka dekontunu ve nüfus cüzdan fotokopilerini yetkililere teslim etmeleri gerekiyor. 31 Mart 2023 tarihine kadar devam edecek bu işlemin ardından ise yetkililer evrakları inceleyip, en kısa sürede öğrencilerin hesaplarına ücretlerini yatıracaklar. 

 


Etiket: yks, ücreti, mersin, seçer


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 

 
 
 



 
 

 

GÜNDEM MERSİN | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. gundemmersin.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Hakimiyet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA