BAŞKAN GÜLTAK, BARIŞ MAHALLESİ TOKİ PROJE SAHASINI ZİYARET ETTİ

Tarih: 10 Aralık 2022 Cumartesi 11:45

Yerinde kentsel dönüşüm projesinin aralıksız sürdüğü Barış Mahallesi’nde çalışmaları yerinde inceleyip yetkililerden bilgi alan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, her yönüyle modern ve güvenli konutların 2023 yılı sonuna doğru hak sahiplerine teslim edilmesinin hedeflendiğini açıkladı.

Proje alanındaki çalışmaların aralıksız ve sorunsuz şekilde yürüdüğünü belirten Başkan Gültak, projenin hedeflenen zamandan önce bitmesi için yüklenici firma yetkilileri ile görüştüğünü söyledi. Başkan Gültak, “Şehrin ortasında, Mersin’in göbeğindeyiz. En az 100 yıllık bir mahalleden bahsediyoruz. Bugüne dek kimsenin el atmadığı, kentsel dönüşüm başlatmadığı bir yerde inşallah 2023 yılında, en kötü ihtimalle Eylül-Ekim ayları içerisinde, hak sahiplerine teslim edeceğiz” dedi.

“ÇOK GÜZEL BİR PROJE”

Mahallede süren çalışmaları sık sık takip ettiğini ifade eden ve anlaşma sağlanan hak sahiplerine kira yardımının sürdüğünü kaydeden Başkan Gültak;  “Modern konutları ile camisi, kültür evleri, kreşi ve sosyal donatı alanlarıyla gerçekten Mersin’in göbeğinde çok güzel bir proje bitecek. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere,  Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, bizlere verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“YENİ DÖNEMDE 4-5 MAHALLEMİZDE BİRDEN DÖNÜŞÜM HEDEFLİYORUZ”

Başkan Gültak, Çay Mahallesi yerinde kentsel dönüşüm projesinin ilk etabının tamamlandığını kaydederek, geçen haftalarda yapılan kura çekilişine katılan hak sahiplerinin birkaç ay içinde yeni evlerine taşınacaklarını ifade etti. “Aslında biz bir değil, birkaç projeden bahsediyoruz” diyen Başkan Gültak, “Bu projelerden birini bitirdik. Barış Mahallesi kentsel dönüşüm projesi de bizi dönemimizde tamamlanacak. İnşallah 2024 yılından sonra da Akdeniz’de 4-5 mahallemizde birden başlayacak planlarımız hazır. Kentsel dönüşümü bu mahallelerimizde de hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

BARIŞ MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ HAKKINDA…

Geçen yıl Eylül ayında yıkımın başladığı Barış Mahallesi’nde; toplamda 3,75 hektarlık alan üzerinde 261 adet 2+1 oturumlu; 154 adet 3+1 oturumlu dair olmak üzere toplamda 415 konut inşa edilecek.

Proje alanında ayrıca 294 metrekare alana sahip bir kültür merkezi, 760 metrekare kreş alanı, 800 metrekare cami, 45 adet konut altı dükkân ve işyeri, 5 adet ticari ünite, çocuk parkı, yeşil alanlar ve otopark yer alacak.

Bugün itibariyle bölgede hak sahibi vatandaşların yüzde 94’ü ile anlaşma sağlanırken, yüzde 84,5’inin de tapu devir işlemleri gerçekleşti. Tapu devri gerçeklesen 314 hak sahibi vatandaşa kira desteği, yeni yılda da devam edecek.


Etiket: toki, proje, mersin, akdeniz, gezi


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 

 
 
 



 
 

 

GÜNDEM MERSİN | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. gundemmersin.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Hakimiyet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA